Senaste inläggen

Av Frida Tjernberg - 10 mars 2014 22:49

Idag har Dahlia och Winzi varit vid havet! Dahlia älskar ju att bada och blev överlycklig att få komma dit och få jaga pinnar i vattnet. Winzi är inte riktigt lika modig än utan nöjer sig med att doppa tassarna. Men i sommar blir der simträning för henne också!
Bjuder på några härliga bilder jag fått av Jannika!

Älskar Dahlias blick här ?

ANNONS
Av Frida Tjernberg - 23 februari 2014 22:23

Idag har jag varit i Norge, närmare bestämt i Bø och ställt ut! Har även passat på att våldgästa mina underbara valpköpare som bor där. Fått både husrum och super god mat! Tusen tack Liva och Arne!
Nova och Rebus och även Tempo (Novas son) var med och man kan säga att det blev maximal utdelning!

Rebus blev BIR (bäst i rasen) och fick både cert och cacib! Dessutom slog han till och blev BIG 1 (bäst i gruppen). Det har aldrig hänt mig förut att jag vunnit den och fått gå in i BIS, men verkligen en jätte häftig känsla som gav mersmak!

Nova min lilla stjärna som behövde ett cacib till för att bli internationell champion lyckades med att bli BIM (bäst i motsatt kön) och även hon få cert och cacib vilket gjorde att hon numera har två nya titlar, både NoCH och C.I.B

Tempo visades duktigt av ägarnas dotter, tyvärr lite kort i pälsen denna gången men en fin kritik med dock very good i bedömning.

Så otroligt jätte nöjd och glad över detta såklart!

ANNONS
Av Frida Tjernberg - 25 januari 2014 21:52

Idag har jag och Dahlia varit i Norge på utställning. Vi flög dit tillsammans med Marie och hennes svarta tik Elin. Perfekt att flyga med hundarna som ligger i en väska vid våra fötter.
Väl på plats i Norge träffade vi Dahlias kullbror Tempo som kom med sin matte.
Dömde idag gjorde schnauzerspecialisten Ilona Onstenk-Schenk och det var 6st anmälda ps.
Tempo var först ut och blev bästa hane med cert! Sedan Dahlias tur och hon slog till med att bli bästa tik och även det med cert. Mina två hundar i BIR och BIM och dessutom två kullsyskon! Berättade för domaren att de var syskon och hon sa att det var verkligen en lyckad kombination! Jätte roligt att höra :)
Dahlia var snyggast idag och slog Tempo! Är så jätte jätte nöjd :D

Av Frida Tjernberg - 27 december 2013 07:56

Nu har årets sista utställningar varit, både Stockholms hundmässa och sen 3 dagars i Finland helgen efter. Ingen av dom hade väl något vidare resultat att tala om men alla hundarna fick iaf excellent. Roligt var dock att Leia gjorde comeback i utställningsringen efter några års bortavaro, denna gången i vetetanklass och hon var så otroligt glad igen över att få vara med! Svansen gick som en propeller hela tiden <3 gulliga lilla hund!

Nu blickar vi framåt mot det nya året som börjar med 3 dagars utställning i Göteborg redan den 3 januari. Därefter hoppas vi så klart på valpar! Har fått rapport från Bessies familj att hon bara sover och sover och även har matvägrat. Det bådar ju gott för att det ska komma smått i början av januari!

Av Frida Tjernberg - 4 december 2013 11:40

Våran nya lilla sötnos Winzi var i helgen på utställning med sin matte Jannika och delägare Carina! Hon skötte sig så bra och var så fin att hon lyckades bli Bäst i rasen valp med en jätte bra kritik! I gruppfinalen blev hon utplockad bland de bästa men inte placerad. Nu är de inofficiella små utställningarna och dags för henne att vara med på de större!

Nu i helgen ser vi fram emot den stora utställningen här i Stockholm! Blir 3 fullspäckade dagar med monterbygge, shopping och utställning!

Av Frida Tjernberg - 11 november 2013 21:41

För ca 1 1/2 månad sen kom hon till oss från Ryssland, lilla Winzige Wunder v.d kleinen Bartigen. En liten facebook hund som Jannika hittade när hon såg hennes otroligt vackra huvud på bild och vi hade sån tur att vi fick köpa henne. En pigg och glad liten tjej som vi hoppas mycket på i både aveln och utställningsringen. Hon bor hos Jannika och Dahlia och jag äger henne tillsammans med kennel Hedenhös.

Av Frida Tjernberg - 18 september 2013 07:48

Dåligt med uppdateringar gör att det nu kommer en liten sammanfattning av den senaste månadens alla resultat som man inte kan vara annat än jätte nöjd med!
Vi börjar med Gotland som alltid är en trevlig utställning, denna gången hade vi strålande sol vilket gjorde det hela ännu bättre. Jag hade 4 hundar från min kennel anmälda och dessutom så var Rebus med. På den andra dagen blev härliga snygga Bailey proffsigt visad av Jannika bäst av alla hanarna och fick sitt sista CACIB (internationellt certifikat) så nu är han förutom Nordisk champion även internationell!
Tävlades även med en uppfödargrupp som ska bestå av 4 individer från samma uppfödare och med i gruppen var Bailey, Cookie, Dahlia och Dixie. Gick jätte bra och vi fick jätte fin kritik och även hederspris!

Nästa utställning var på Solvalla helgen efter. Här var det Rebus som drog det längsta strået och slog till och blev Bäst i rasen! Denna gången visad av duktiga Jannika.

Helgen efter var det dags igen när vi åkte till Gimo. Med denna gång var Dixie, Siri, Rebus och Nova. Alla hundarna skötte sig jätte bra och det var verkligen min dag för Rebus vann och blev återigen Bäst i rasen och mitt hjärta Nova vann bästa tik och blev sedan bäst i motsatt kön! Vilken super dag vi hade!
Roligt var också att Baileys dotter Argentas Mini Dahlia fick sitt första cert! Stort grattis Caroline!

Och så sista utomhusutställningen för året, en valputställning på Gubbängsfältet. Vi hade Esco, Solo och Ellie från min senaste kull anmälda men tyvärr kunde inte Ellie vara med eftersom hon dagen innan hade klivit i ett jordgetingbo. Men grabbarna skötte sig kanonbra, så bra att Solo proffsigt visad av husse blev 3 bästa hanvalp med hederspris vilket bara ges till extra lovande valpar. Och min lilla Esco blev bäst i rasen valp och sedan även placerad som nummer 3 i gruppen! En super dag med andra ord!

Av Frida Tjernberg - 13 augusti 2013 11:34

I söndags var Jannika och Dahlia på utställning i Tyskland igen. Sista chansen i juniorklass (upp till 18 månader) där hon behövde ett till juniorcert för att lyckas bli champion. Duktig och snygg som hon är lyckades hon med det och kan nu titulera sig VDH JCH La Leia's Dazzling Dahlia Novas första avkomma som fått en titel!! Härligt när man har så aktiva valpköpare som fixar så mycket bra med sina hundar :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se