Senaste inläggen

Av Frida Tjernberg - 15 juli 2013 19:45

Sommaren är i full blom, det är verkligen en härlig tid och så mycket kul man kan göra ihop med hundarna! E-kullen föddes verkligen på rätt datum, perfekt att ha hela sommaren på sig att lära känna sin valp och hitta på trevligheter tillsammans. Social- och miljöträningen är också roligare när det är varmt och skönt ute.
I helgen tävlade Dahlia i Viltspår med sin matte Jannika. Det var ett öppenklass-spår de gick och klarade med ett 1:a-pris! Jag har aldrig sett Dahlia spåra så bra som hon gjorde då. Även jag gick ett spår med min Nova. Hon är redan viltspårschampion men det är kul att göra saker ihop. Perfekt hjärngympa för hundarna! Nova spårade lika galant som alltid. Och så kul det är att då bära klövern hela vägen hem till bilen, stolt hund!

ANNONS
Av Frida Tjernberg - 8 juli 2013 17:47

Helgen började i fredags med en lååång resa från Stockholm till Piteå, gick iofs smidigt men vad mör man var när man kom fram. Installerade oss i snälla Monikas (Jerrys matte) kolonistuga där vi sov länge och gott!
På lördagen var det SSPK utställning, alltså utställning med rasklubben. Resultaten blev toppen! Både Rebus och Dahlia vann juniorklassen och fick tävla mot varandra i bästa junior. Där hade inte domaren lätt att välja men slutligen blev Rebus vinnare. Han blev även 2:a av de deltagande och fick cert.

Efter en god natts sömn på hotell var det dags att ta sig upp och iväg igen till nästa dags utställning. Även här fick Rebus cert (det 6:e i ordningen) och blev 2:a av alla hanarna. Jerry gjorde comeback efter att långt uppehåll och blev 4 av hanarna. Toppen kul!

Tack Monika och Jannika för en trevlig helg!

ANNONS
Av Frida Tjernberg - 3 juli 2013 23:18

Nu var det verkligen länge sen det blev uppdaterat här på bloggen. Måste skärpa mig!
Alla valparna har flyttat och jag får rapporter om att det går jätte bra för alla. Det är så roligt när ni skickar bilder och små berättelser så fortsätt med det! Jag har börjat trimma valparna också och för några dagar sen var Morris (Esco - rosa hanen) här på trim. Passade på att ta några bilder som kommer här nedan.

Helgen spenderades i ett blött och kallt Borås. Men resultaten var desto bättre. Rebus blev BIM och fick cert på lördagen och fick även cert på söndagen. Nu har han 4 stycken och behöver eg inte ställas mer förän han är 2 år. Lilla sötaste Dahlia ställdes av sin duktiga matte och kom trea i juniorklassen ena dagen och blev oplacerad den andra. Även Tempo (Doughty Darius) var på plats frpb Norge och han är riktigt fin tycker jag, nu behöver han mer tid på sig att bli lite kraftigare men han är en bra modell.

Av Frida Tjernberg - 6 juni 2013 14:12

Lille gulliga Herr Röd har busstund i skuggan med mamma Lizzy. Senare idag åker hon tillbaka till sin familj som längtat så efter sin lilla tjej!

Av Frida Tjernberg - 6 juni 2013 09:10

Igår åkte 2 av valparna till sina nya hem. Först ut var lille busiga Grön som kommer att kallas Nemo och bo hos familjen Ödklint i Huddinge. Nästa på tur att flytta var stora stiliga Gul som kommer få tilltalsnamnet Solo, han har fått en husse i Bromma och kommer förhoppningsvis bli en stilig kille som kommer ut i utställningsringen såsmåningom.

Innan man ska flytta är det bad som gäller. Mindre kul tycker valparna men man måste ju lukta gott när man flyttar.

Av Frida Tjernberg - 4 juni 2013 19:10

Igår var alla 7 små trollen hos veterinären för att chipmärkas, vaccineras och besiktigas! De tyckte det var hel festligt att vara där tills det var dags att få chippet mellan skulderbladen. Det gjorde lite ont men gick snabbt över! Men när de kom hem var de så trötta så trötta :)

Idag har lille Esco (herr rosa) varit med mig och hälsat på en kompis. Vi passade på att träna lite bussåkning på vägen hem vilket gick kanon!

Alla valparna har nu fått nya familjer och de börjar flytta imorgon. Kommer bli så tomt för det är en underbar och lätthanterlig kull, men samtidigt så är de nu redo att möta den stora världen!

Av Frida Tjernberg - 1 juni 2013 18:47

Idag har valparna träffat en liten människobebis! Jätte spännande och jätte roligt tyckte valparna. De var väldigt nyfikna och gick fram för att kolla på en gång :)

Av Frida Tjernberg - 31 maj 2013 15:27

Snart är det dags för valparna att flytta hem till sina nya familjer. På måndag ska de till veterinären för vaccination, chipmärkning och besiktning sedan är de redo! Det kommer bli tomt här hemma. Idag ska jag ha lite valptitt för mina uppfödarkollegor, där tittar, klämmer och känner vi på alla valparna och alla får välja sin favorit. Det brukar vara väldigt trevligt!Så här kommer valparna få heta i stamtavlan förresten:TikarnaLa Leia's Enchanting EllieLa Leia's Elegant ElbaHanarnaLa Leia's Edgy EddieLa Leia's Eager EastonLa Leia's Excellent ElliotLa Leia's Explosive EscoLa Leia's Eminent Edwin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se