Senaste inläggen

Av Frida Tjernberg - 29 maj 2013 23:35

Idag gjorde Dahlia sitt första försök att klara anlagsprovet i viltspår och det gick kanon! Hon hittade utan problem det 600m långa spåret fram till den väntande klöven. Grattis till duktiga matte Jannika som tränat henne så bra!

ANNONS
Av Frida Tjernberg - 27 maj 2013 08:47

Igår var vi i Österbybruk på deras internationella utställning som går i herrgårdsparkens fina miljö. Mycket mygg men soligt och fint väder hela dagen. Vi hade med oss Rebus, Bailey och Dahlia. Alla hundarna skötte sig utmärkt och fick jätte fina resultat. Rebus var den som var allra bäst idag och han blev BIR (alltså Bäst i rasen), Bailey hamnade som 4:a bland alla anmälda hanar och lilla gulliga Dahlia vann sin klass med jätte fin kritik och fick vara med om fortsatt tävling där hon blev femma!
Precis lagom till vi skulle åka hem öppnade sig himlen men det var en mycket mysig och trevlig dag bland vänner.

ANNONS
Av Frida Tjernberg - 24 maj 2013 16:47

Nu har alla valparna fått nya frisyrer! De har blivit trimmade på huvud och öron, blivit rakade på rumpan och under haka och hals och kanterna har blivit finklippta. Klorna klippte vi också. Nu fattas det bara att trimma av lite päls på kroppen också så blir de fina tills de ska flytta till sina nya hem.

Av Frida Tjernberg - 23 maj 2013 22:42

Idag har valparna varit med min vän Jannika på utflykt. Först fick de åka bil i bilburen, det var lite tråkigt till en början men efter några minuter var de så tysta och duktiga. Väl framme vid utflyktsmålet var det dags att titta ut ur buren och nosa på det gröna gräset. Spännande! Ännu mera spännande var att Jannikas vän Zandra kom med sin tollare Oboy. Oj vad stor han var! Det var första gången de träffade en hund av en annan ras men de vande sig snabbt. Jag tycker det är viktigt att ta ut valparna i lite olika miljöer, att de får träffa olika typer av människor och hundar och handskas med nya situationer för att de ska bli så stabila och trygga hundar som möjligt. Mellan 3:e och 12:e veckan brukar man kalla valpens socialiseringsperiod. Det är de upplevelserna valpen får under denna period som kommer prägla valpens framtida liv så det är viktigt att valpen får mycket social- och miljöträning då.
Nedan en liten bildbomb!

Av Frida Tjernberg - 21 maj 2013 21:40
Idag har valparna blivit hela 6 veckor gamla och oj vilken fart det är nu! Från att mest legat i valplådan och sovit de frösta veckorna börjar de nu mer och mer likna små dvärgschnauzrar. Det leks och gruffas och går man in i köket där valparna håller till så blir man välkommnad av små nyfikna nosar och viftande svansar. Det är inte lätt att fota de här livliga sötnosarna men nedan kommer några bilder.Här ser vi från vänster Fröken Svart, Herr Rosa, Suddiga Herr Lila, Herr Gul och Fröken Blå 


Herr Gul och Fröken Blå 


Fröken Svart  

Fröken Blå

Av Frida Tjernberg - 21 maj 2013 02:09

Den senaste veckan har det varit dåligt med uppdateringen av bloggen, orsaken till detta är att vi varit i Budapest för delta på World Dog Show som gick där i år.
Till att börja med måste jag säga att Budapest är en fantastisk stad som jag gärna åker till igen. Med på resan var min bästa vän och tillika Dahlias matte Jannika, min kära mor och en uppfödarkollega. Hundarna som var med var Bailey, Dahlia och Rebus. Vi hade fått låna en lägenhet som inte höll den högsta standard men den var helt klart bebolig. Budapest visade sig från sin bästa sida med strålande sol, god och billig mat, utsökt vin och mycket vänlig befolkning. Men så till det vi var där för nämligen hundutsällningen!
På fredagen gick det stora evenemanget av stapeln med närmare 100 anmälda dvärgschnauzer p/s. Mina hundar gjorde mycket väl ifrån sig. Jannika visade mycket proffsigt Dahlia och Bailey till excellent men tyvärr inga placeringar. Jag själv visade min import hane Rebus i junior klassen. Det var 12 juniorer med i klassen och domaren Niksa Leno tog god tid på sig när han gick igenom hundarna. Han valde att spara 4 av de 12 till en andra granskning och där var vi med! Vi fick springa några varv till innan han började placera oss. 4, 3 sen bara två kvar när han pekar på mig och visar på en etta! Rebus hade alltså vunnit! En helt fantastisk makalös känsla! Vi fick sedan vänta på att gå in och tävla om BIR där det är 6 hundar med. Rebus var den enda okuperade och hamnade på femte plats! Det är jag väldigt väldigt nöjd med! 5 av över 100 anmälda hundar! Och en titel till före sitt namn fick han också så numera heter han JWW-13 SeJW-12 Hildebert's Rebus!

Av Frida Tjernberg - 11 maj 2013 08:19

Så här ser det ut när hela gänget äter kvällsmat. Köttfärs blandat med välling är gott gott! Fort går det och helt plötsligt är det slut. Valparna får nu mat 2 gånger om dagen, torrfoder på morgonen och köttfärs med välling på kvällen. Gott tycker de att det är även om de fortf föredrar mammas mjölk.

Av Frida Tjernberg - 10 maj 2013 23:50

Idag började jag fixa till valparna lite, klippa öronkanter, madkinklippa hals och rumpa, runt tassar och klippa klorna. Allt gick jätte bra och alla valpar var lugna och tysta. Efter det blev det en liten foto session med Fröken Blå

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se