Senaste inläggen

Av Frida Tjernberg - 10 maj 2013 00:19

Idag har vi haft strålande sol och 22 grader varmt och vad passar bättre än att ta ut valparna en stund. Valparna passade på att smaka lite på gräset och även att lukta på blommorna. Roligt tyckte de iaf att det var att komma ut!

ANNONS
Av Frida Tjernberg - 5 maj 2013 22:13
Oj vad svårt det är att ta en gruppbild på valparna! Alltid är det någon som tittar bort, kryper iväg, somnar eller kissar. Så är det när man är liten och bara 3,5 veckor. Tror att det blev i alla fall en bild där alla syns någorlunda.Från vänster till höger ser vi: Herr Röd, Fröken Blå, Herr Gul, Herr Grön, Herr Lila, Fröken Svart och Herr Rosa.

De sitter i den ordningen som de föddes, Herr Röd kom först och Herr Rosa kom sist. Färgerna får de i den ordningen just för att priserna på utställningen går i de färgerna. 1:a pris eller Excellent som det numera heter, är en röd rosett, 2:a pris eller Very Good en blå rosett osv. 

Bonusbild på Herr Rosa!
ANNONS
Av Frida Tjernberg - 4 maj 2013 21:20


Det blev tre härliga dagar på landet med hundarna! God mat, trevligt sällskap och långa promenader. Valparna och mamma Lizzy fick självklart följa med, även om de fortfarande är för små för att kunna springa ute i trädgården. Bilfärden givk över förväntan, inte ett knyst sa de små utan de sov så sött hela resan fram och tillbaka. Jag tror att det är bra att vänja de tidigt vid bilåkning för att minska risken för att få en åksjuk hund.

Jannika, som är fodervärd åt 1-åriga Dahlia (från min D-kull), följde med och vi hann även lägga två viltspår. Ett viltspår är ett spår där man drar en klöv av till exempel rådjur, älg eller vilsvin efter sig samtidigt som man droppar blod med jämna mellan rum. Sedan låter man spåret ligga i minst 2 timmar. Därefter tar man med sig hund, spårlina och spårsele och går spåret. På slutet ligger klöven som ska symbolisera ett skadeskjutet vilt. Här är det hunden som ska jobba med nosen medan vi ägare bara går efter och är passiva. Många spårar med sina hundar som vardagsaktivering (det är vitkigt att hunden får jobba med huvudet också, inte bara kroppen!) men man kan även tävla i viltspår. Målet är då oftast att bli Svensk Viltspårschampion (SeVCH) som till exempel min hund Nova är. Även mamma Lizzy har gått lite viltspår tillsammans med matte. Man kan även använda sin hund till eftersök. Då går man "riktiga" spår där hunden tillsammans med föraren och jägare ska spåra upp vilt som varit inblandat i viltolycka.


Här har vi då Leia som är mormor till valparna, Lizzy som är mamma till valparna, Nikita och så längst fram Dahlia.   

Leia och Dahlia har dragkamp. Det är roligt med pinnar! 


Leia, Nikita, Lizzy och så Dahlia.Full koncentration i spåret för Dahlia och Jannika.

  

Av Frida Tjernberg - 4 maj 2013 21:09

Valparna växer så det knakar och för varje dag som går blir de mer och mer livliga och intresserade av sina syskon och omgivningen.

I tisdags på valparnas tre veckorsdag hjälpte Jannika mig att ta lite fina huvudbilder. Det är inte det lättaste att sitta still när man är en liten valp som hellre vill utforska världen!


 


 


 


 


 


 


 
Av Frida Tjernberg - 30 april 2013 21:49

Idag på tre veckors dagen har valparna för först gången fått smaka något annat än mammas mjölk, det som bjöds var nämligen köttfärs blandat med en äggula. I början var de lite tveksamma men så fort de fått smaka gick det med en väldans snabbt! Bordskicket var väl sisodär, bättre att ligga i maten än att stå upp och äta den. Annars har de blivit riktigt stadiga på benen nu, de går om kring i sin lilla valphage som de flyttade till i söndags och börjar intressera sig för varandra och även för människor. Det är nu den roliga tiden börjar.

Av Frida Tjernberg - 28 april 2013 00:05

Idag var det utställning i Västerås och eftersom jag är hemma och jobbar den här helgen erbjöd sig snälla Sophie att ta med honom dit.
Rebus visades i juniorklass och kom där 2:a med CK (certifikat kvalitet) och fick då tävla vidare bland alla de andra hanarna. Väl där behöll han sin andra plats och slog betydligt äldre och mer meriterade hanar! Han fick även ett reserv cert! Nu är han utställd som junior i Sverige 5 gånger och alla gångerna har han fått CK! Och även ett cert! Jag är så nöjd över min fina Rebus, som dessutom gjort ett kalas fint MH!
Tack för hjälpen idag Sophie <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se